Vain mainostoimisto osaa tehdä oikeasti hyvää mainontaa

Näin sanoo mainostoimisto Ida Framin toimitusjohtaja Panu Laaksonen markkinointi & mainonta -lehden verkkosivuilla julkaistussa artikkelissa.

Panu valistaa mainostajia digimainonnasta seuraavasti:

Verkko lienee ainoa media, jossa mainontaa suunnittelevat pääasiallisesti insinöörit. Mainostoimistojen ja mainostajien kiinnostuksen puutteesta johtuen, digitoimistojen koodaajat suunnittelevat edelleen pääosan display-mainoksista.

Onneksi tilanne on erityisesti suurempien mainospintojen ja liikkuvan kuvan hyödyntämisen ansiosta muuttumassa. Verkkoon aletaan tekemään ihan oikeasti hyvää mainontaa. Saatamme siis jo tämän vuoden aikana nähdä display-mainoksen, jossa on oivaltava luova toteutus, korkeatasoinen kuva tai kuvitus ja viimeistelty visuaalinen ilme.

Ja tässä minun tulkintani siitä, mitä Laaksonen oikeasti sanoo (rivien välistä luettuna)

Verkossa tapahtuvat mainonta on kasvanut valtavasti ja kasvaa edelleen ja samalla mainostajat suuntaavat mainosinvestointinsa verkkoon. Verkkoon mainontaa tekevät pääasiassa digitoimistot, jotka ovatkin haukanneet mainostajien rahakakusta jo ihan liian suuren palasen. Nyt me perinteiset mainostoimistot vaadimmekin, että mainostajien tulee ymmärtää, että me mainostoimistot haluamme tehdä verkkoon mainoksia samalla periaatteella kuin olemme sitä perinteiseen mediaan aina tehneet. Eli asiakkaan tulee maksaa meille mainostoimistoille visuaalisesta viimeistelystä ja luovista toteutuksista hunajaa niin kuin aina ennenkin on ollut. Se on sivuseikka saavutetaanko näillä mitään lisäarvoa mainostajalle.

 

Kuvilla ja varsinkin kuvien sisällöllä on toki merkitystä verkkomainonnassa. Mutta esitelkää minulle linkki johonkin objektiiviseen tutkimukseen, jolla olisi osoitettu, että pelkällä paremmalla ulkoasulla tai viimeistellymmällä grafiikalla olisi saatu lisättyä myyntiä merkittävästi. Tottakai sillä ulkoasullakin on merkitystä. Mutta vain siihen asti, että se ylittää uskottavuuskynnyksen. Ja toisaalta löytyy runsaasti esimerkkejä siitä, kuinka hieman vähemmänkin näyttävällä ulkoasulla on tahkottu uskomattomia tuloksia.

 

 

One Response to Vain mainostoimisto osaa tehdä oikeasti hyvää mainontaa

  • Onpa erikoisia näkemyksiä Laaksosella. Tulospohjaisuuden osalta pointti, mutta pidän lähinnä surullisena, että ideoiden ja näkemyksen sijaan korostetaan mainospintojen kokoa. Piti ihan tarkistaa, miltä vuodelta tuo Marmain artikkeli on…

    Minulla ei ole oikein kaunista tapaa sanoa tätä, joten sanon suoraan: niistä muiden tekemistä sivustoista joita olen korjaillut, pahimmalla tavalla väärin tehtyjä ovat olleet isojen mainostoimistojen omat tekeleet. Kun ei ymmärretä nettiä, väännetään sinne hesarimainoksen ja paperikuvaston hätäisesti nettiin konvertoitu versio.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

YHTEYSTIEDOT

Myrsky Tech Oy

Sykäräisentie 1498

Toholampi

Puh. 0400 991036

Email: pasi@myrsky.fi

Web: www.myrsky.fi