Tuomio on annattu! Jos et ole netissä 73% väestöstä hylkää sinut!

Vajaa viikko sitten ilmestyi uusin Tilastokeskuksen raportti Internetin käytöstä.

Joskus olen kuullut yrittäjältä, että hänen ei kannata hyödyntää nettiä markkinoinnissa koska hänen asiakaskuntansa koostuu yli viisikymppisistä.

Vanhemmissa ikäryhmissä internetin käyttö yleistyy nopeasti. Internetin käyttäjien osuus 65–74-vuotiaista kasvoi vuodessa peräti kymmenellä prosenttiyksiköllä 43 prosenttiin. Nuoremmissa ikäryhmissä jo lähes kaikki käyttävät nettiä.

Ehkäpä ajatusta kannattaisi korjata jo tilastojenkin valossa. Huomioitavaa on myös se, että seniorit ovat innokkaita kertomaan toisilleen hyvistä palveluista. Siten myös ne 57 prosenttia 65-74-vuotiaista jotka eivät itse käytä nettiä saavat tiedon kun ikätoveri löytää hyvän palvelun tai tuotteen netistä!

Yleisimmin internetissä tehdään arkisia asioita, jotka liittyvät sosiaalisiin suhteisiin, henkilökohtaiseen talouteen, ostoksiin ja joukkoviestimien seurantaan.

Näinhän me teemme. Silti olen saanut hämmästyneenä kuunnella nuorienkin aloittavien yrittäjien suusta, että “Nettisivut eivät ole vielä ajankohtaiset” . Loogisesti ajatellen mikään muu ei uudella yrittäjälle ole ajankohtaisempaa kuin juuri nettisivujen pystyttäminen ja niiden hoitaminen Googleen ja mieluiten etusivulle.

Yrittäjiltä jotka ovat toimineet jo kauemmin ja vakiinnuttaneet asiakaskuntansa ymmärrän vielä jollain tavoin internet-markkinoinnin merkityksen vastustuksen. Heidän liiketoimintansa pysyy hengissä vanhan ja uskollisen asiakaskunnan toimesta. Mutta uusilla yrittäjillä ei ole verukkeena edes tätä vanhaa asiakaskuntaa.

Järjellä en ole tätä “Nettisivut eivät ole vielä ajankohtaiset” kommenttia vielä ymmärtänyt uusien yrittäjien suusta, vaikka olen pääni puhki miettinyt. Ymmärrätkö sinä?

Onko kokemusta, perusteluita vai oletko kuullut kaverilta tähän ilmiöön syytä? Kerro se minulle! Haluan ymmärtää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

YHTEYSTIEDOT

Myrsky Tech Oy

Sykäräisentie 1498

Toholampi

Puh. 0400 991036

Email: pasi@myrsky.fi

Web: www.myrsky.fi