Hyväkin mainos voi mennä hukkaan

Hyväkin mainos voi mennä hukkaan

Tällä kertaa paikallinen ravintola antoi malliesimerkin siitä, miten helposti hyvin suunniteltu ja hyvin kohdennettu postilaatikkoon tiputettu mainos voi mennä hukkaan.

Esitteen ulkoasu oli houkutteleva, ruokien kuviin oli selvästi panostettu ja kotiinkuljetus tarjouskin oli tuotu hyvin esille. Esite pääsi kunniapaikalle jääkaapin oveen.

Viikonloppuna tuumailtiin vaimon kanssa, että voisi tilata ruokaa kotiin ja katsoa elokuvan. Tietenkään kyseistä esitettä ei enään jääkaapin ovessa ollut. Luultavasti myös koiramme oli pitänyt sitä houkuttelevan näköisenä.

Esitteen itsensä onnistumista kuvastaa myös se, että muistin ravintolan nimen neljän päivän jälkeen. Suunnistin koneelle etsimään ravintolan sivuja Googlella. Hyvän esitteen takia halusin tilata ruuat juuri kyseisestä ravintolasta. Epätoivoisesti käytin kymmenen minuuttia  kyseisen ravintolan etsimiseen. Miksi etsin niinkin kauan? Siksi että en voinut uskoa, että yksikään ravintola käyttäisi mainosbudjettinsa pelkkään esitteeseen mutta ei hanki kotisivuja.

Jos yritys ei viitsi palvella asiakastaan sen vertaa, että heidän tietonsa löytyisi Googlesta edes yrityksen nimellä niin asiakas menee muualle. Asiakas ei soita numerotiedusteluun, vaan ottaa Googlesta sellaisen palveluntarjoajan jonka tiedot sieltä helpoiten löytää.

Kotisivujen lisäksi myös hyvin suunniteltu ja kohdennettu esite, lehtimainos ja se kuuluisa puskaradiomarkkinointi toimii. Mutta ilman Googlesta löytyvien kotisivujen tukea, otat todella ison riskin, että suurin osa näihin muihin markkinointitapoihin investoiduista rahoista ja työtunneista menee hukkaan.

Yrittäjä, mitä jos nytkin joku potentiaalinen asiakkaasi ärsyyntyy vain siksi, ettei hän löydä kotisivujasi Googlesta? Haluatko tarkoituksella tehdä ostamisen vaikeaksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

YHTEYSTIEDOT

Myrsky Tech Oy

Sykäräisentie 1498

Toholampi

Puh. 0400 991036

Email: pasi@myrsky.fi

Web: www.myrsky.fi