Facebook profiili ei ole tarkoitettu yrityksille, pelasta tilanne ja luo Facebook sivut

Yrityksille on ilmeisesti viimeaikoina tullut kiire mennä Facebookkiin. Tästä johtuen Facebookkiin on alkanut ilmestyä yksityishenkilöille tarkoitettuja profiileja, jotka on perustettu yritykselle.

Facebook profiili on tarkoitettu ainoastaan yksityishenkilöille ja profiilin tulee noudattaa ns. aitousperiaatetta. Eli profiili pitää luoda oikealla nimellä. Yritykselle voi perustaa joko Facebook ryhmän tai Facebook sivut.

Ryhmä soveltuu parhaiten nimensä mukaisesti tietyn ryhmän sisäiseen tiedottamiseen ja sivut soveltuvat parhaiten ulkoiseen viestintään ja markkinointiin.

Miksi profiili ei sovellu yrityksille?

1. Se rikkoo Facebookin sääntöjä ja ainakin teoriassa Facebook voi sulkea profiilin.

2. Moni ei halua alkaa sellaisen profiilin kaveriksi jolla on yrityksen nimi. Näin siksi, että jos alkaa yrityksen kaveriksi luovuttaa samalla yritykselle oikeuden lukea omia henkilökohtaisia juttuja, kuvia jne. Kun taas yrityksen sivuista voi tykätä niin että yritys vain näkee minkä nimisiä ihmisiä heidän sivuistaan tykkää. (Toki on eriasia jos on itse omasta profiilistaan asettanut kaiken sisällön julkiseksi)

3. Profiilin tiedot eivät indeksoidu Googleen. Sivujen tiedot indeksoituvat.

Mitä kannattaa tehdä jos yrityksellä on Facebookissa profiili?

Luo yrityksellesi sivut osoitteessa: http://www.facebook.com/pages/create.php

Lataa sivuille yrityksesi logo, laita yhteystiedot kuntoon ja julkaise seinällä muutamia juttuja, jotka oletettavasti potentiaalisia asiakkaitasi kiinnostaa.

Profiilin puolella voit laittaa kavereille tiedotteet uusista sivuista sekä kehoitteen siirtyä sivujesi tykkääjiksi. Samalla voi tietenkin aktivoida porukkaa sopivalla porkkanalla jakamaan ilosanomaa sivuista muillekkin.

Hanki sivuille oma käyttäjänimi

Kun sivuilla on kasassa 25 tykkääjää voi sivuille rekisteröidä käyttäjänimen osoitteessa:

http://www.facebook.com/username

Käyttäjänimen ei ole pakko olla yrityksen nimi. Rekisteröityjä tavaramerkkejä ja muitakaan suojattuja nimiä ei tietenkään saa käyttää.

Tiedätkö yrityksiä joilla on profiili mutta ei sivuja? Vinkkaa heille asiasta! Mitä aikaisemmassa vaiheessa asia korjataan sitä vähemmällä työllä pääsee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

YHTEYSTIEDOT

Myrsky Tech Oy

Sykäräisentie 1498

Toholampi

Puh. 0400 991036

Email: pasi@myrsky.fi

Web: www.myrsky.fi